echte aandacht

“Alles goed?” – De meest gestelde vraag, maar hoe vaak luisteren we écht?

In de haast van ons dagelijks leven stellen we deze vraag vaak als een rituele begroeting. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak nemen we de tijd om écht te luisteren naar het antwoord? In de drukte van het moment, in de voorbijgang, lijkt het een formaliteit. We zijn druk, druk, druk en voor we het weten, zijn we alweer onderweg naar het volgende.

”Hoe gaat het écht met je?” – De kracht van diepgang

Laat die telefoon eens rusten tijdens de pauze. Klap die laptop dicht. Kies voor een belletje in plaats van een mailtje. Maak oogcontact, echt oogcontact. Neem de tijd, de échte tijd. Luister met aandacht, niet half terwijl je multitaskt. Want echte aandacht zit hem in de kleine dingen, en dat maakt een wereld van verschil.

Aandacht zit in de kleine dingen.

Of je nu op kantoor bent of vanuit huis werkt, échte aandacht voor elkaar is een investering in een positieve werkomgeving. Het is de sleutel tot een cultuur van bespreekbaarheid, waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt.

Een uitnodiging aan jou

  • Laat die telefoon eens in je tas tijdens de pauze
  • Klap die laptop eens even dicht 
  • Mailtje sturen naar je collega? Kies voor bellen
  • Maak eens echt oogcontact 
  • Neem eens écht de tijd. Luister met aandacht

Samen kunnen we bouwen aan een werkomgeving waarin de menselijke connectie centraal staat. Het begint met simpelweg échte aandacht te geven aan de mensen om ons heen. Wie krijgt jouw aandacht vandaag?

Lees ook…